• +4553611703

indholdsstrategi

Selve teksten er egentlig det jeg gik ud fra, og så har jeg lavet layoutet baseret på de blokke og det indhold, jeg allerede har lavet og vil videre med.

Der er tre statiske elementer, der går igen på alle sider: Header med menu, footer med menu og sidebar med info.

  1. Opsummering

Min hjemmeside skal som udgangspunkt hedde mit navn, og så har jeg tænkt mig at finde på en lidt bedre tagline. Målet er, at en HR ansvarlig eller redaktør på et medie får et indblik i, hvem jeg er, og et ønske om at have mig som praktikant. Mine værdiord er som udgangspunkt journalist og musik, og dertil gode tillægsord, som jeg ikke helt har defineret endnu.

2. Designbrief

Mine farver er som udgangspunkt sort, hvid og lyseblå, fordi det er både neutralt, men samtidig passer det ind her. Jeg har valgt den lyseblå, fordi det er den gennemgående farve i artworket hos det band, jeg er manager for, og farven udstråler tillid og selvtillid, samtidig med at være neutral. Jeg overvejede en rød, som jeg selv genrelt bruger meget, men den er alt for aggressiv til en professionel hjemmeside om mig. Jeg overvejede også en grøn, fordi det er min yndlingsfarve, men de to nuancer, jeg kan lide, passer heller ikke ind til at være professionel. Med den blå her, synes jeg både at den har mig i fokus, men uden at det rigtig er om mig, og istedet mere om mit arbejde.

Jeg har valgt at have en sidebar, da den sørger for, at jeg kan lave indhold i prioriteret rækkefølge, men samtidig er det nemt at finde resten af den info, man søger om mig, for eksempel kontakt og en ekstra video, fra en artikel jeg ikke inkluderer på sitet.

Jeg vælger nok at sætte færre artikler, da jeg har flere, som jeg gerne vil have ind, men jeg vil heller ikke have, at det bliver overvældende mange. Jeg har en hel artikelserie på 4 artikler, som jeg SKAL have med, så nogle af de andre bliver måske nødt til at vige pladsen.

Egentlig har det her tema blog/posts/artikler som forside, men jeg synes, at den fungerer bedre med det menneskelige om mig først.

3. Strategidefinition

For at få min ønskede praktikplads, laver jeg en læsbar, gennemført hjemmeside, der præsenterer og repræsenterer mig for praktikansvarlige medier uden at kræve mere end 5 min af deres tid, med mulighed for at dykke længere ned.

4. Wireframes

Se øverste billede.

SEO optimering

Jeg har haft små problemer med at hente pluginnet ordentligt, men jeg tror, jeg har fået det til at fungere. Der er åbenbart, udover delen ude i kontrolpanelet, en lille wizard på hver side, som hjælper med at at optimere på hver enkelt side. Det går jeg i gang med nu. Jeg har ikke fundet noget bestemt webmaster eller analytics endnu.

Efter jeg fik installeret Yoast og kom i gang, har jeg optimeret både sider og posts med især alternative tekster til billeder, meta tekster og key phrases.